piatok 17. januára 2014

No a tak sme

v nedeľu ráno po tom šramote nastražili znova pascu. (Cez noc našťastie uschla.)
A po obede sme vyrazili zase na prechádzku. Tá druhá myška bola o niečo menej bojazlivá. Mám ten dojem. Chlieb jej síce nešmakoval, ale aspoň ochutnala kúštik jabĺčka. O hrozienko však nejavila záujem ani ona. Alebo on? Muž sa vyjadril, že je nejaká väčšia. Tak možno je to Myšiak.

Pri tejto druhej myši sa viac vydarilo fotenie v interiéri.


Exteriérne foto sú nejaké do modra. :D

Pusť ma vooon!


Po otvorení klietky to myške trvalo zas nejaký čas, kým si uvedomila, že je voľná. Ale nerozbehla sa ako rýchlik po opustení klietky. Odkráčala vcelku dôstojne, pekne sa poobzerala vôkol. :)

Natíska sa už iba otázka...mali spolu malé mýšatká alebo nemali? Ak mali a nemali zásoby, samé neprežijú. Ak mali a mali zásoby, možno nás o chvíľu bude znovu niečo rušiť zo spánku. Ak nemali, naše šťastie. A možno je to všetko jedno. Keď sa chce, myš si cestu k nám nájde. Náš pracovný elán poklesol odkedy máme možnosť vyvaľovania sa na gauči, takže kopec škár je prístupných. A akonáhle sa myška dostane na strechu a nájde nejakú dieru, veľmi ľahko si vyňuchá cestičku pomedzi vatu a ani nestihneme mrknúť a budeme loviť zas. No, zmierujem sa s tým, že kým nedokončíme a nezalátame všetky diery pri podlahe, máme stále veľkú šancu poskytovať bezplatné ubytko myškám.
No ale ja skúsim dúfať, že klietku môžem odložiť k nepotrebostiam domácnosti. :)

2 komentáre:

Ďakujem za návštevu, milé slovo a prajem príjemný čas. :)