utorok 18. marca 2014

Pre milovníkov

čierno-bielej kombinácie.
Munari kolotoč.


Ako sa tak pripravujeme na našu prvú ratoliestku, veľa popritom hľadám, čítam (nejako sa na tej PéeNke, vlastne teraz už materskej, zabaviť musím). A podľa niektorých článkov vraj novorodenec potrebuje na začiatok kontrasty. Tak mu ich doprajeme. Výrobná cena bola asi 50 Kč, takže ak kolotoč nezaujme, nebude ma to nijakovsky mrzieť. Mňa bavila samotná výroba. Po sto rokoch som použila kružítko. Tak som si zakrúžila. Ujujuuuuuuuuuj. :D A zarysovala. :))) Paráda!
Dnes som to konečne dokončila. Jednotlivé tvary boli vystrihnuté a pomaľované už dávno. Stačilo len naviazať na paličky a vyvážiť. K tomu som sa dokopala až teraz. Hurá, môžem si odškrtnúť položku zo zoznamu, ktorý spisujem vždy, keď muž nie je doma, aby som sa náhodou príliš nepovaľovala pred PC. :D (Inak obskakujem muža, ktorý si sťažuje, že ho rozmaznávam. :D)
Pôvodne som mala namyslené zavesiť kolotoč do kúpeľne. Zatiaľ však na ukážku visí v spálni. A možno tam ostane a do kúpeľne poputuje mráčik. Predsalen...papier vo vlhkom prostredí kúpeľne by nemusel dlho vydržať. Zatiaľ síce bez problémov, lebo záves úspešne odvetrá všetku vlhkosť preč. :D Ale dúfam, že do dvoch týždňov sa budeme tešiť z dverí jak do spálne tak do kúpeľne. :))) A možno sa budeme tešiť už z niečoho iného a na osadenie zárubní a dverí nebude pomyslenie...ani čas. :D Hihi.

Najväčší háčik bol vo vymaľovaní tej prúžkovanej paličky. Nenapadlo mi nič lepšie, ako ju omotať nitkou, aby som to mohla vymaľovať. Lebo úzku lepiacu pásku doma nemáme ani priesvitnú, nieto ešte čiernu alebo bielu. Som rada, že mi napadlo omotať tú nitku dvakrát. Inak by som si veľmi nepomohla. :D A jasnačka, keď už som bola v polovici, ta mi napadlo, že rovnako dobre, ba i lepšie, by poslúžil pásik papiera. :))) No, to mám tak, keď som do všetkého hŕŕrrr. :))

Ani som nemyslela, že sa mi to bude tak páčiť, keď to bude hotové. Bola som voči tomu dosť skeptická. Ale som milo prekvapená a pohľad na celú tú vec je fascinujúci...ako sa to pomaly krúti sem a tam ... stačí tomu malinkatý pohyb vzduchu.
Koho by to zaujalo, mal pre koho vyrobiť a náhodou sa s tým ešte nestretol, tak návod je tutu a tu alebo tu. Tutúúúú :D

2 komentáre:

Ďakujem za návštevu, milé slovo a prajem príjemný čas. :)