utorok 22. októbra 2013

Niečo z dnešného dňa + dve súťaže

Najprv však tie dve zaujímavé giveaway.
Jedna je u Janky:

Ceny sú lákavé. Neviem veru, ktorá je krajšia. :)

A druhá je u Jazmínny:

Výhra ako vyšitá na nejaký jesenný večer...uvariť si šípkový čaj, zapáliť sviečku a pochutnať si na domácich sušienkach.

No neoplatí sa skúsiť šťastie? V  každom prípade, oplatí sa pozrieť uvedené blogy nielen kvôli súťažiam. 

A teraz k dnešku. Bol to pekný deň. Nielen počasím vonku. :)
Začalo to doobedu, keď sme prvýkrát zapálili oheň v našej krbovej vložke s teplovodným výmenníkom. Vypaľovali sme smrad farby, takže žiadna romantika to nebola. 
Tak to je naša opacha. Dúfam, že keď sa obloží, tak to bude vyzerať pekne. Ale moje predstavy o kráse sa zatiaľ míňajú s tým, čo vidím v obchodoch. :( Možno si zvykneme aj na toto. :D hahaha
Iba sme sa kochali, že HORÍ to. :) Ešte aj teraz večer to trochu smrdí. Dúfam, že sa to rýchlo vylepší.

Na obed sme mali toto:

Nieeee, nie je to žiadna paradajková omáčka. Pôvodne som sa chystala na cviklovú polievku zo stránok šikovnej kuchárky Kristýnky. Ale klasika. Keď som bola pred pár dňami nakupovať, kúpila som akurát cviklu a zemiaky. :D Takže som to vzdala a mrkvu s petržlenom som vynechala a ...uvarila opäť úplne iné jedlo. Ale nebolo to na škodu. Vedela som, že muž čistú polievku aj tak neocení a tak som včera (ešte stále netušiac, čo všetko okrem cvikly a zemiakov treba) kúpila sekanú, že urobím hustejšiu polievku a opečiem k tomu sekanú. No...napokon to skončilo tak, že som uvarila cviklu so zemiakmi a ostatnými dostupnými ingredienciami a na zahustenie som tam vsypala hromadu ryže, ktorá zvýšila z nedeľného obeda. Po rozmixovaní som tam dala ešte povariť kyslú smotanu. Netrúfla som si ju dať až na záver do taniera, lebo už bola po záruke. Pred koncom varenia som namiesto bazalky vsypala nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. 
AVŠAK. Napriek úplne inému očakávaniu bol výsledok jedlý a pochutili sme si. A hurááá, zas máme aj na zajtra. (A ktovie či nie aj na pozajtra. :D )

Na záhrade nám ešte stále ostošesť kvitne hrášok. :) Vytrvalec. A keďže takto pekne kvitne, nechali sme ho, nech robí aspoň parádu, aj keď už z neho asi hrášky nebudú. 

A aj niektoré ruže (najmä tie, ktoré mali šťastie a neboli zavalené stavebným materiálom) majú ešte výdrž a trochu kvitnú napriek veľkej nestarostlivosti z našej strany.

Inak, včera som sa pustila do šitej hračky. Nakoľko muž nahlásil príchod domov, bolo treba schovať adventné prekvapenie :D a zamestnať sa niečím iným. Keďže sa blížia vianoce, kamarátka má malú Klárku, a bola som v metrážovom textile (veľká plocha, krásne látky, vybrať sa mi nedalo) kvôli inej veci, rozhodla som sa skúsiť nejakého medvedíka. Našla som si tohoto. Na obrázku vyzeral pekne, a čo je hlavné, jednoducho. :D No...a huráá, ešte aj dve predlohy. Pustila som sa do menšej, že reku, na skúšku a bude to rýchlejšie, "jednoduchšie". No omyl. Síce som to spichla relatívne rýchlo. Veď to napokon aj tak v konečnom dôsledku vyzerá. Ale nabudúce si strih trochu obmením, lebo v mojom ručnom prevedení vyzerá trochu nemackovsky a hlavne, nechám asi väčšiu dieru na prevrátenie. To boli muky, kým som to dala naruby. Čudujem sa, že som nič nepotrhala. A s ušami som tiež mala problém, kým mi docvaklo, ako sa tam vlastne zašijú. No, začiatočník som, no. :) Ale keďže mám kopec času, skúšam všeličo mne dostupné. Ktovie, možno sa dám aj na pletenie. Hoci to asi nehrozí. Ten môj pletársky pokus z detstva ma dosť odradil. :D Snáď druhý macko bude podarenejší a bude môcť poputovať k niekomu inému ako mne do šuflíka nepodarkov. Pochybujem totiž, že mu pomôže vyšitie očiek a ňufáku. :)
V porovnaní s originálmi je to môj malý prvorodený chudáčik. :D
Tak a to je všetko. Idem hľadať nejakú rýchlovarnú konvicu. Nech si tu aspoň čaj môžem uvariť bez behania do dolnej kuchyne. Má niekto nejaký tip na peknú a dobrú?

Pekný večer prajeM.

2 komentáre:

  1. Jé, na ten kvetoucí hrášek teda koukám:-)) Omáčka vypadá dobře, jsi šikulka:-) A to vypalování brzy vyčichne, my teda kupovali krb v létě a taky jsme hned v něm zatopili a okno celý den dokořán, ale bylo to hned pryč, no čekala jsem že to bude horší:-)))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak my sme v tom mali rozhorený oheň už dvakrát a ešte furt bolo čosi cítiť. Uvidíme, kedy to prestane. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu, milé slovo a prajem príjemný čas. :)