utorok 8. októbra 2013

Otázka alebo ...

... pavýmena. /Neviem to nijakovsky lepšie pomenovať./

Dnes som sa slávnostne dokopala k tomu, aby som sa vrhla na nejakých kostlivcov/ufónov (v podstate je jedno, ako im budem nadávať), ktoré už dlho čakajú na svoju príležitosť. Vzhľadom k bojovým podmienkam som sa nechcela púšťať do ničoho veľkého, čo by som potom musela prenášať horedolu z jedného miesta na druhé a tak som siahla po malinkatej výšivke. Našla som dve začaté kedysi dávno a nedokončené. A keďže sa zima blíži (niekedy mám dojem, že míľovými krokmi), rozhodla som sa pre jednu z nich (tá druhá je totiž jarná).

A kde je tá otázka? 

Nuž, napadlo mi, či by niekto nechcel vyšívať tú istú výšivku, podľa vlastného uváženia ju ďalej spracovať a podeliť sa o svoj nápad s ostatnými. Povedala som si, že predsa vyšívať vie drvivá väčšina z vás (ak nie všetci), tak by základná technika nemusela byť problémom. (Navyše je to malinkaté, takže by sa to mohlo pozdávať aj tým, pre ktorých je vyšívanie tak trochu takmer nutné zlo. :D) Čo sa stane po vyšití obrázka, kto s ňou čo urobí, to nechám na vás. Každý je totiž iný a má iné nápady - to je predsa jasné. A mňa by zaujímalo, ako sa kto vysporiada s jednou malinkatou výšivkou. Niekto bude klasik, niekto možno pôjde do netradičných farieb a spracovaní. Uvidíme.? A preto som to pomenovala ako pavýmenu - nikto s nikým nič nevymieňa a predsa si vymieňa každý s každým. :)

Celé mi to napadlo, keď som schytila výšivku do ruky a uvedomila si, že keby nebola už načatá, nevedela by som si ju predstaviť hotovú. Nemám k nej žiadny popis, originálna predloha skončila neviem kde, rovnako aj časák z ktorého bola - napriek tomu, že som sa ho snažila uchovať ako oko v hlave. Holt, pri toľkých presunoch a sťahovaniach sa mi to nepodarilo. Vzhľadom na to, že som ju našla rozrobenú (bolo tam asi päť riadočkov na ľavej strane), tak som premýšľať nemusela, aké farby použijem (aj keď som konzervatívna a určite by som skončila pri tých klasických - napríklad aj slnko by som vyšila iba žltou a nijak inak :D) - predpokladám, že do vyšívania sa niekto pustil (asi mamka, snáď nemám takú sklerózu, žeby som si to nepamätala :-o) ešte podľa "živej" predlohy. A čo z nej bude? To som vedela hneď ako som ju zbadala. (Nič svetoborné to však nebude.)

Takže...chcel by sa niekto pridať? Asi je zadanie trápne jednoduché (alebo jednoducho trápne ? :D), ale myslím, že výsledok by mohol byť zaujímavý. Veď sa vraví koľko ľudí, toľko chutí alebo viac hláv, viac rozumu (v tomto prípade výsledkov).
Keď má niekto záujem, tak nech napíše do komentára. Navrhujem, aby konečné uzavretie bola polnoc medzi novembrom a decembrom. Je to síce malé, ale určite má každý dosť svojich povinností, aktivít a zabudnutých kostlicov v skrini. Dovtedy však nech každý s výsledkom mlčí. :D A potom sa už môže ľubovoľne zverejňovať. Ak by ste chceli, môžete mi fotku výtvoru poslať (uzahradniku@gmail.com) a ja to potom zverejním spoločne. Ale nie je to podmienkou. V podstate ani zverejňovať nemusíte, ak to budete chcieť niekomu darovať a máte obavu, že by na to dotyčná osoba prišla. 
Je všetko jasné? (Uvedomujem si, že kým sa ja dohrabem k pointe, tak je šanca, že čitateľ môže zabudnúť, o čo vlastne šlo na začiatku. :D)

No, toľko tu trepem a skoro by som zabudla pridať to najdôležitejšie - predlohu:

Snáď je to dosť čitateľné. Text pod obrázkom patrí ďalšej predlohe, ktorú ani nemám celú. A tie čiary to je zase nejaký strih na niečo ďalšie.


Jooo, a ešte niečo. Dostal sa ku mne tento link. A páčil sa mi, aj keď no...možno to je len národná rodná hrdosť. :) Ale pekne to urobili. Možno by mohlo byť zaujímavé, aké boli ostatné spoty, že vyhral práve ten "náš".

Pre dnešok sa lúčim. Pekný večer prajeM.


3 komentáre:

  1. Ahoj máš dobrý nápad, ráda bych se přidala, ale nezvládám to časově:-( tak někdy příště:-) Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Škoda. A to som si myslela, že mesiac a pol bude dosť dlhý čas. :) Tak snáď mi ešte niečo napadne. ZdravíM.

      Odstrániť
    2. Tak mi tu předlohu prosím pošli naskenovanou - ale termín asi nezvládnu - i když - pokusím se:-) - koralkydnu@gmail.com mám doma nějaké zbytky barevné kanavy.....ahoj Zuzana

      Odstrániť

Ďakujem za návštevu, milé slovo a prajem príjemný čas. :)