piatok 11. októbra 2013

Hurá!!!

Máme radiátory. Toľké šťastie. Už ich len pošteľoať, aby hriali všade a nie iba na prvom poschodí. :D
To bola dnes akcia. Ráno do ulice prifrčalo postupne asi 3 či 4 autá, vyvalili sa z nich neviemkoľkí chlapi, ponosili radiátory do domu, niektorí odfrčali ale 5 ich tu ostalo a tí sa zvŕtali ako vývrtky, behali po baráku a montovali, rámusili, kričali, smiali sa (robili si zo mňa a manžela srandu), ale hlavné je to, že už len v pondelok prídu, dopripoja a domontujú čo nestihli a potom nás čaká už iba popriškrcovanie radiátorov tak, aby sa teplá voda vytlačila aj úplne hore. Takže celkom pekný deň aj napriek tomu, že sa objavovali všelijaké zádrhele. Sláva! Bo som si myslela, že radiátorová firma už snáď skrachovala, keď tak dlho nebola schopná dodať radiátory.

Snažila som sa popri tom venovať aj minivýšivke spomínanej v minulom príspevku, ale veľmi to nešlo. Jednak som sa snažila behať horedolu a "kontrolovať" ich (jak skontrolovať prácu, do ktorej sa rozumiem ako hus do piva??? :D) a tiež slnka dneska na oblohe nebolo, takže denné svetlo úplne nevyhovujúce na čumákovanie na malinké krížiky. A nebudem celodenne páliť umelé svetlo, aby som videla na tú drobotinu. :)

No a keďže predpokladám, že nie som sama, čo má problém vymyslieť niečo na obed (prípadne teplú večeru), pripájam recept, ktorý sa mi podaril za relatívne krátky čas a ktorý mi chutil!!! Predstavte si, iba niečo vyše hodiny mi to trvalo!! MNE!!! :D
Ale k veci. Spojila som dva recepty z knihy J.Oliver 30 minút v kuchyni (hanba, že mi to trvalo tak dlho, nie? :D) a nakombinovala som si trochu svoje ingrediencie, čo som mala a zároveň s trochou obavy som vyhodila z receptu, čo sa v kuchyni nenachádzalo.
Ako príloha bol hráškový mišmaš. Uvaria sa nakrájané zemiaky v osolenej vode, po čase sa k nim pridá mrazený hrášok, potom sa to scedí, pridá maslo a 10x pomačká pučítkom na zemiaky. Ja som mačkala viac. :D Pomery surovín nepíšem, lebo nemám potuchy, koľko som čoho dala. Na hráškový mišmaš som si spomenula s veľkým šťastím pri pohľade na tých pár drobných zemiačikov. A vynechala som brokolicu, ktorú som doma nemala a mätový olej, či čo to bolo. Ten tiež nedržím. :)
Kyperské kura pozostáva z kuracích pŕs, ktoré sú nakrojené tak, aby šli naplniť. Plnila som ich nadrobno nakrájanou zmesou mozzarelly, sušených paradajok, cesnaku, petržlenovej vňate a čiernych olív. A ešte sa tam dáva strúhaná citrónová kôra - tak som z mrazáku vytiahla mrazený citrón a kus z neho nastrúhala. Olivy som pridala navyše, pôvodne neboli v recepte, ale už som ich potrebovala spotrebovať, lebo boli dlhšie otvorené. A namiesto mozzarelly mala ísť nadrobená feta, avšak tú som nemala, tak som sa ťažko prehrešila voči receptu touto zámenou. Ďalšie fauxpas som spôsobila nepridaním bazalky. Ale ja som nemala ani sušenú, nieto ešte čerstvú. :D A ani som to neopeprila. No...už je to skoro úplne iný recept... :D ... a tá zmes sa premieša, naplnia sa ňou kuracie kapsy, obe strany sa pritlačia k sebe a ak majú kožu, položia sa ňou na panvicu. Moje kožu nemali. A nemala som ani oči, lebo som poriadne recept neprečítala a začala som robiť niečo úplne iné. Až po chvíli som si prečítala, čo sa píše ďalej a zabavila som tým muža, že čo to zase stváram v kuchyni za psie kúsky. Strkala som tie kuriatkovské kapsičky na pekáč a chcela to piecť v trúbe na pečiacom papieri. Ale ono sa to malo opekať na panvičke s olejom a malo sa to prikryť tým pečiacim papierom. To mi jednak prišlo ako dobrý nápad, lebo aspoň neprskal olej kade tade, a po druhé, keď sa tie kapsy obrátili, tak sa na ten papier mal položiť stredný hrniec, aby sa to zaťažilo a vraj lepšie opieklo. Neviem, či to niečomu pomohlo, ale poslúchla som a zaťažila som to tým mišmašom. :D V každom prípade, recept dobrý a recept na moje pomery rýchly. Môžem odporúčať, zvládnete to určite za tých 30 minút. Akurát, ak tiež nebudete mať fetu ale mozzarellu, trochu to kuracie mäsko posoľte. Ja som si neuvedomila, že feta je slaná a dosť som sa divila, prečo sa nič nesolilo. Ale mužíček vravel, že ani soliť to nebolo treba. Tak neviem. Závisí od chuti každého.


Myslím, že by sa to mohlo oplatiť skúsiť. Prajem vám príjemný a chutný víkend. :)

1 komentár:

Ďakujem za návštevu, milé slovo a prajem príjemný čas. :)