pondelok 28. októbra 2013

Hotovo, HOTOVO !!!

/: Hip, hip, hurá :/ 3x!!!

Nemyslela som, že to budem mať. Už ma to absolútne nebavilo. :D Síce chýba ešte prišiť 3 stužky ako pútko, ale metre mi nevyšli len kvôli mojej vymýšľavosti.
Prečo? Ono totiž, vymyslela som si, že keďže adventné obdobie býva rôzne dlhé, neuspokojím sa len s 24 ponožkami, ale urobím rovno do zásoby ešte 4 navyše. Pre istotu. Ak to budem chcieť použiť aj v iný rok. (Je s tým síce problém, keď sa čísla nezhodujú s dátumom, ale nám to nevadí.) Viem totiž, že by sa mi nechcelo potom v budúcnosti dodatočne ešte došívať zvyšné. Takže celkovo ich mám ... 31. :D 
Hej, moje počty sú zvláštne. Ale ono, ponožka podľa Ajkinho nákresu nedopadla celkom priaznivo. Nevedela som to pekne nakresliť. A keď som to ušila, tak pri predstave, že sa v takej útlej ponožtičke hrabe manžel...no, povedala som si, že musím nejako aspoň trošku rozšíriť ten vrch. Druhá ponožka tiež nevyšla veľmi priaznivo. Nákres je jedna vec, ale potom výrobok, očividne druhá. :D A tá tretia nadbytočná ponožka? ...to zase kým som sa dohodla sama so sebou, ako to budem mať farebne (...najprv som myslela, že urobím 7 ks z 3 farieb, potom som si vymyslela, že na nedeľe by mohli byť iné, a že ich ušijem 28. No a v obchode som sa nevedela veľmi rozhodnúť, jak to dopasovať, s čím, tak som napokon vybrala 3 farby dvakrát s rôznym vzorom a tú štvrtú som musela vziať jednofarebnú).
Takže až u tretej ponožky som sa dopracovala ku konečnému tvaru. Dal mi však zabrať potom so zakladaním - tá rozširujúca sa horná časť. No snáď to nevyzerá až tak hrozne. Avšak pri pohľade na hotovú vec sa nemôžem ubrániť pocitu, že je to viac čižmička ako ponožka. Ale mne to nevadí. Bude mi to aspoň pripomínať mikulášsku čižmičku. :)
Ďakujem veľmi pekne za radu Zuzane a Ajke, ktoré mi poradili, že existuje obojstranný vlizelín. Veľmi mi tým pomohli. Neviem veruže, ako by som to inak robila. :)
Stačil mi problém ako to správne podhnúť. Robila som to najlepšie, ako mi napadlo (a tých nápadov, kým som sa dostala na koniec, bolo viacero), ale predpokladám, že skúsené šičky by našli chyby a aj vlasy by im možno dupkom vstávali, čo som to stvárala. :) Ja som však rada, že to nejako mám. Mne spôsobili komplikácie aj pútka. Tie sa mi veľmi nedarili. Nie som extra premýšľavá krajčírka. :D Rozhodne som merala len raz a potom strihala. Takže som jedno pútko našila rubovou stranou tak, že ju bolo viac vidieť. Vravím si, OK, jedno, to sa v tom množstve stratí. Na druhý deň som sa pri ďalšom zašívaní FAKT snažila a premýšľala a... nestačilo to. Dopadlo to rovnako. Jedno zase chybne. Tak som sa s tým zmierila a povedala si, že to nebude vyzerať ako chyba, keď polovicu stužiek našijem schválne opačne. :D mám dojem, že takúto nútenú chybovosť sa mi podarilo dodržať. :)
Tak, tu sú ! Tuším som na ne hrdá. Nie sú to síce dvadsaťosmorčatá, ktoré by sa podobali (farby a vzory neberiem do úvahy) , ale sú moje! :D
Jeeeškovi zraki, ja mám hotovo. :D Jupííííííííííí. Voľnoooo!!! Aký pekný sviatok. :)
(PLESK! Mara, preber sa! Ajka má v zálohe určite nejaké zaujímavé pokračovanie s tými veľkými kusami látky a vatelínu. :D To si zase dáš.)
Nuž, idem asi na prechádzku. Slnko zase zašlo za mraky, ale čo už. Potrebujem prečistiť mozog! Pekný zvyšok dňa.

8 komentárov:

  1. Tedy ty dokážeš překvapit: máš je moc hezké:-) Ahoj Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Majo máš je parádní! A jak koukám že je máš větší, budeš potřebovat i větší kus látky a vatelínu:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Díky, díky. Ale snáď až o toľko väčšie nie sú. :-o Šírka 12,5 cm, výška 14 cm. Ty máš šírku 12 a výšku 15, ak som dačo neprehliadla...či neee? :-o Ach joooo. Čo budem robiť s malým kusom látky? A vlastne, čo budem robiť s takým ooobr kusom látky? Som zvedavá! :D

      Odstrániť
  3. Aha, tak to je nemáš větší:-))) A z látky se přece ušije panel, na který se ponožky pověsí:-) Ale to už bude brnkačka:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, mne panel napadol, ale nevedela som, či napadol aj Tebe. Predsalen, mohla si vymyslieť aj nejakú záludnosť. Mne napadlo viacero zákerností, ale to asi len preto, lebo vymýšľam, ako sa tomu panelu vyhnúť. :D Už som dokonca aj premýšľala, že jednotlivé čižmičky povešám po celom dome, nech si mužíček hľadá a pamätá. :D :D Ale to by mohlo byť trochu kruté, ak by sa nejaká čižmička s mandarínkou nenašla a ... mandarínke by to prišlo ľúto. Určite!

      Odstrániť
    2. tak to si dovolím odporovat - brnkačka to nebude - tedy pro moji maličkost:-) Stejně je Maja šikulka, že se pustila do šití bez šicího stroje:-) a má botičky hotové dřív než já s elektrickým pomocníkem:-) ahoj Zuzana

      Odstrániť
    3. No, ale to sa nedá porovnávať. Síce nemám stroj, ale na druhej strane mám kopec voľného času, čo predpokladám ostatné šičky nemajú. A len tak na okraj, tiež sa mi nezdá, žeby to mala byť brnkačka. Hoci...čím je vec väčšia, tým sa TEORETICKY môžu malé nerovnosti ľahšie schovať. :D Ale, som odborník len na vymýšľanie teórií. Uvidíme, ako to pôjde v praxi. Už mám vymyslené rôzne "únikové" plány. :D

      Odstrániť

Ďakujem za návštevu, milé slovo a prajem príjemný čas. :)