piatok 18. októbra 2013

Čriepky z týždňa

Musím povedať, že po troch dňoch obedovania fliačkov so sladkou kapustou mi prišlo vhod (absolútne nemám odhad pri varení cestovín :D), že sme s manželom vyrazili na rande do reštaurácie. Nech žijú vouchery! Najmä ten, ktorý mi padol do oka. Už od jeho nákupu som sa tešila, že si niekam vyrazíme. (Šťastie sa mi snažil skaliť fakt, že až hodinu meškal vlak. A tak som to celé musela posunúť. Polovičke to však bodlo, lebo v práci mali toho priveľa.) V poslednom čase nerobíme nič iné, iba nie sme spolu - ja v jednom meste, on v druhom. Niežeby sme to tak chceli, ale musíme. :( No snáď sa to nejako utrasie a od novembra budeme viac spolu.
A čo sme to mali za dobroty? "Biftečky z panenky zapečené mozzarellou a sušenými rajčátky, pečené brambory anebo steak z tuňáka s Cajunským salátem." A šalát na záver ako čerešnička na torte! To viete, že sme si dali obe jedlá. Vždy si vyberáme dve rôzne, aby sme ochutnali čo najviac. :) Len ja mám väčšinou problém si vybrať, tak často žobrem u manžela, či nemá chuť na dve veci. A keď sa mi to pozdáva, objednám si to. Ak nie, musím vybrať ďalej. No čo mám robiť, keď ma buď zaujme príliš veľa jedál alebo v podstate žiadne? A po večeri sme sa ešte trochu prešli večernou Prahou. Príjemný večer to bol. Aspoň takto sme oneskorene trochu oslávili naše bavlnené výročie. (Ako sa patrí, vytiahla som aj vreckovky. Nie, neboli slzičky - lenže ponožky mi nenapadli. A manžel je látkový smrkač - ja zase papierový, a tak sa stáva, že zabudnem pred praním nejakú vreckovku a potom juchúúúú, vitajte žmolky na menčestri a zamate :D. A manžel len čaká, kedy skonvertujem opäť k látkovým vreckovkám.)  Pravý deň sme totiž strávili tuším s valčekmi v rukách a maľovali ... alebo niečo podobné. Na oslavy sme pomyslenie nemali. :D
No a v piatok som po doktorovi (pravý dôvod mojej návštevy Prahy) trochu pochodila po meste a ponakupovala rôzne potrebné zbytočnosti - či zbytočné potrebnosti ??? Neukážem všetko, pretože ešte stále nie som úplne rozhodnutá, ako to zvládnem (aj s tou vianočnou výmenou u Ajky) - ale priznávam bez mučenia, že mi nedá spávať práve Ajkin adventný kalendár :D. Budem si ho však asi musieť zjednodušiť na maximálne možnú mieru. Už mi aj niečo napadlo. Ale zatiaľ pssssssst. No a navštívila som pár sekáčov a neodišla som z nich s prázdnou. Napríklad taká sukňa. Síce neskúšaná, no ale nekúp ju za 10 Kč. :D Alebo novorodenecké body. Tiež za 10 Kč. Bavlna. Komu by som to tam nechávala, keď nám svitá na veselšie i náročnejšie zajtrajšky? Pravý dôvod návštevy sekáčov bol síce čierny pánsky plášť pre manžela na jednu akciu, ale keďže nebol, ta som vzala aspoň niečo iné, keď už som tam (zas tak často nenakupujem a Hugo Bossovi a pod. tiež neholdujem - naposledy som u neho videla "šaty" sa 8000,- Kč, ktoré by som na seba dala maximálne ako nočnú košeľu :D). Snáď sa nebude veľmi diviť, keď mu ukážem tie minivecičky. :) Kebyže niekto nevedel, tak v tržnici cez cestu takmer oproti výstupnej zastávke (bus 191) Na Knížecí je "hrabárna" s novým tovarom v pondelok alebo utorok.
No a na Anděli som sa zatúlala k voňavému stánku a kúpila tieto dve mydlá. 

Jedno ma zaujalo spojením rozmarýnu a levandule (náramne mi zavoňalo) ... len neviem, kde sa na tomto balení stratil rozmarýn. Až teraz som na to prišla. Vskutku! Keď som bola pri stánku, tak na obale sa písalo levanduľa a rozmarýn. No...a milý pán mi dal mydlo z hromádky a ja registrovala iba modrú farbu, takže v mozgu nenastal varovný signál! :( No ale čo, šak aj levanduľa sama osebe vonia pekne. A aj tak mám dojem, že je tam zakomponovalý aj rozmarýn. :)
No a to druhé mydlo si ma získalo zase blahodárnymi účinkami na ekzém a pod. Tak snáď zaúčinkuje.
A aby som toho nemala málo, tak okrem lampy, dvoch kvetov, zrkadla a iných drobností, som si z pidibudi, v ktorej sme mali česť bývať - a ešte furt nie sme odsťahovaní, dovliekla túto schátralú schránku, že reku, pokúsim sa o oživenie. (Pripadala som si ako šialený konzument pred vianocami, keď som sa rútila na stanicu ovešaná taškami.) 


Je to v pláne ako darček, a tak v podvedomí furt premýšľam, kde zoženiem nejakú peknú krabičku na šijacie potreby v lepšom stave, lebo zatiaľ netuším, ako by som a čo by som s tým mala urobiť. :) Bude to taký pokus.
Juj, a keď už som bola vo výtvarných potrebách (nádherný malinkatý obchodík, kde majú snáď skoro všetko!), neodolala som ani týmto vreckovkám. Možno sa mi raz na niečo budú hodiť.



Tak a to je tuším všetko (a aj tak je toho dosť!). Oči už chcú spať. Minulú noc mi spánok asi rušil mesiac. Furt som sa prevaľovala na posteli. Možno keby som naň zavyla, zaspala by som. :)
Ale na vás vyť nebudem. Iba prajem príjemný víkend v teple!

4 komentáre:

  1. Ahoj Majo, krásný román, krásně se to čte:-))
    Kalendář si můžeš zjednodušit jak chceš, už teď jsem na něj zvědavá:-))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka.
      Dúfam, že napokon neskĺznem k pohodlnému riešeniu z predminulého roku. Aj keď je pravda, že mužovi bude za vláčikom smutno. Je vláčkový nadšenec. :D

      Odstrániť
  2. Ahoj Majo, nakupování není moje hobby a chodím do obchodů v nezbytné míře pro konkrétní věci - a když mám určitou představu, tak stejně nic podobného neseženu. Budu se těšit, jaký adventní kalendář vymyslíš:-) a do Vánoční výměny jsem se přihlásila také:-) I tobě přeji hezký víkend Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sme na tom rovnako. Keby som nemusela, ta ani potraviny nenakupujem. Ale nie som rada hladná. :D No občas je podivné postavenie hviezd alebo čo, a vtedy som skoro nadšená, že idem a nakupujem. To, že to končí väčšinou neúspechom (najmä pri zháňaní veci na seba :( ), to je druhá vec. :D

      Odstrániť

Ďakujem za návštevu, milé slovo a prajem príjemný čas. :)