pondelok 9. marca 2015

Pôvodne

to malo byť z pekárenského prostredia ... ale ... jaro je už skoro tu a mňa - ako obvykle, zas pochytilo záhradníčenie. :D

Rozšírili sme si políčko (samozrejme, s povolením), pretože muž vyhlásil, že sa tam nezmestím. Potrebovala som iba 2 metre štvorcové, ktoré sme mali aj bez rozšírenia. Ale vraj, aby som mala dobrý prístup. No...tak mám viac a... aj tak sa nezmestím (ale aspoň máme viac slnečného miesta). Veľmi som to totiž nevymeriavala...a zrazu (!!!) nemám miesto na medvedí cesnak (zoženiem ho vôbec???) aj červenú repu. Muž totiž chce skúsiť ešte hrozno!
No a tak som v sobotu likvidovala zbytky trávnika, ktorý sme zdevastovali pri rekonštrukcii a možno sme si zasemenili vypleté miesto burinou, ak kompostér nepracuje správne. :D Ale čo na tom? Beztak som zmierená s plienením našej úrody slimákmi. :( :D
V každom prípade hneď na druhý deň som sa vrhla do siatia a aj sadenia. Ligurček som kúpila už hotový. Snáď presadenie prežije. Zatváril sa po vysadení náramne smutne.
No a čo všetko tam už máme? Jarnú cibuľku, ranú karotku, špenát, šalát (kurník, asi by som mu mala urobiť dáke ubytovanie z fólie!), redkvičky, petržlen, kôpor (nepredpokladám však, že vyrastie. Zakaždým vyrástol rovno do kvetu. :( )
No...a dnes som zasiala hrášok, ktorému som urobila mini skleník. Prikryla som ho zaváraninovými fľašami. Uvidíme. Krstný ma normálne rozrušil, že som siala priskoro. Pravdu má, ale mne nedošlo, že keď na obale píšu marec, tak mám čakať až na druhú polku, či koniec. :D Mala som čas, mala som chuť, a hlavne... mala som potrebu!!!
Ligurček (libeček se mi líbi víc :D) sa aj dnes tváril hrozne smutne. Myslím, že mu je zima.
O ostatné semienka sa nebojím. V balíčku je ich viac než dosť, takže môžem siať aj na konci marca, ak uvidím, že nič z toho. Beztak ich treba spotrebovať do nejakého dátumu. Pre mňa je momentálne hlavné to, že som sa odreagovala. A ako furt som plná nadšenia. :D S vedomím, že slimáci budú mať hody. Ak to všetko nepomrzne. :D :D :D
Nuže tak dajak. Zase záhradníčim ako kozel. :D Dokumentačné fotky nemám. Ak niečo vyrastie, budú. Zatiaľ sa lúčim a idem premýšľať ako na piaty Svetluškin krok. A keď to vymyslím, kúpim mak a uvarím Kvetinke makový odvar. :D

Majte sa pekne.

6 komentárov:

  1. Jejda, ty jsi ale pilná zahradnice .... asi bych aspoň ředkvičky mohla vysét:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Maji, máš úžasné nadšení, asi jako všichni my amatéři a začátečníci a spoléhači na síly přírody. Člověka to všechno neskutečně nabíjí. Taky už pomalu seju a vyhlížím první probuzené kytičky. Libečku by nemělo být smutno, mornálně venku přezimovává, tak by měl ustát trochu chladna.
    Akorát slimáci jsou děsný, zaujal mě snad jediný boj proti nim - na několika místech v zahradě zapustit do země sklenici s pivem - prý je hodně přitahuje, oni padají dovnitř - pak jí jen zavíčkuješ, celou vyhodíš a dáš novou. Ale vyzkoušeno nemám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No...ďalšia kontrola libečku nepriniesla nič dobré. Je ešte smutnejší ako smutný. Je náramne smutný, až z toho určite umrie. Zato kúpené macešky pekne prežili prvú noc na zime. A budem sa musieť postarať ešte o medvedí cesnak a šťovík. Vyložila som ich vonku, aby si zvykli...a zabudla zasadiť. :D No lenže...neviem kedy budem sadiť, keď ma straší krok č.6 !!! :D
      Pivo som skúšala. Ale zabudla som vymieňať návnadu, takže neviem posúdiť funkčnosť. :)))

      Odstrániť
  3. Majka, to si šikovne stihla zasiať. Ja mám bôb ešte spred zimy, vykukli tri, zbytok to zrejme vzdal a jarná cibuľka tiež nejako zabudla vyrašiť. Špenát sa mi zatiaľ nepodaril ani raz. Asi by sme sa mali preorientovať na jahody, tie rastú ako burina všade. Hrášok a karotka čakajú, kým sa na ne dostane, zatiaľ sa neviem vynadívať na cibuľoviny a zeleninové záhony nejako neregistrujem :-)
    Tak nech to pekne rastie, aj ten kôpor.
    L

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Šikovne možno, len či nie priskoro. :D
      Uvidíme, či to bude mať šancu rásť. Zistila som, že macešky mi ohrýza dáky slimák abo čo. Jedného som už zneškodnila, ale ešte furt miznú kvety. Dačo už spod zeme vykúka, ale musím nájsť rozpis, čo som kde siala, bo z tej drobotiny absolútne netuším a nepamätám si.
      Pekný deň prajeM.

      Odstrániť

Ďakujem za návštevu, milé slovo a prajem príjemný čas. :)