utorok 2. septembra 2014

Mala som v pláne

STÝ príspevok na prvého septembra. Nevydarilo sa. :) Ale napokon, u nás (na SVK) sa začína škola až druhého, tak môj plán vyšiel, ak sa na to pozriem z tej druhej strany dátumu. :D

O zelenej výmene ešte písať nemôžem, lebo balíček som odoslala až teraz, ale trochu zelený príspevok to byť môže...resp. už skôr hnedý. :(
Tak som sa tešila na paradajkovú sezónu. :(
Mám otázku/y. Ked už toľko záhradníčim...čo sa stalo môjmu paradajkovému poľu? A ten ružičkový kel je normálny? (Čakala som, že na ňom budú malé kapustičky. A ono prd. Alebo je ešte priskoro???)

No a aby som to zaklincovala, tak pripájam môj nedávny kuchársky počin:
Kde je chyba???

Všimol si niekto, že jedna ingrediencia sa neocitla v koláči? :D HaHaha. Nie je to cukor. Je to škrob. Tak som sa "zažrala" do pečenia, že som v zamyslení zabudla pridať poslednú vec. Až keď som dala pekáč do rúry, tak pozerám na linku, že mi tam niečo ostalo. :D Rýchlo som vytiahla misu von, vyhádzala som ovocie, vsypala škrob a snažila sa to zamiešať. Prášok mi však poletoval po kuchyni, lebo som sa ponáhľala. :D A takto to dopadlo...mohlo aj horšie, však?
Síce asi nebol problém v neskorom dodaní škrobu, ale koláč ma nijako neuchvátil. Nejaký suchý bol. :(

Pečeniu zdar a záhradníčeniu zvlášť! Oléééé. Už robím plány na budúci rok. :))))

5 komentárov:

  1. Majo řekla bych, že rajčata chytly plíseň .... ale zdá se mi, že plody vypadají dobře .... to pak nevím:-) Proti plísni se prodávají postřiky.
    Na růžičkové kapustě by měly být malé kapustičky, ta tvoje je nějak zmutovaná.-))) Ale proč nevím, nepěstuju jí.
    Jo a na čepičky připravím návod:-)
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sa Ti zdalo. Plody chytili "krásnu" hnedú farbu. :D Z celého políčka sme zjedli asi tri paradajky. No...striekať to už nebudem. Nemá to cenu.
      Ten ružičkový mutant ma pekne hnevá...všetky semienka, ktoré sa nestali obeťou slimejšov, zmutovali? Podivuhodná vec. No čo už. Ach jo. Nebude zo mňa záhradníčka. :D
      Na návod sa teším. Mám flísový šál z roku x, ktorý nenosím. To bude čiapok. :D Mohla by som ušiť aj mini mikču...ale...čiapka bude asi jednoduchšia.

      Odstrániť
    2. Tak to je určitě plíseň. Na jaře si pak kup postřik. S kapustou neporadím, to fakt nevím proč se neudělaly kapustičky:-)

      Odstrániť
  2. :)) super pohotová!
    já před týdnem zapoměla dát do svíčkové cibuli - dala jsem do trouby a jela na nákup - tam nekdo do telefonu řešil, jestli má koupit i cibuli a až v tom mi to došlo!! fofrem domů, zpěnit cibulku a dosypat s hodinovým zpozděním do pekáče! nikdo nic nepoznal

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeejda, sviečková. Mňam. :D Ja by som si asi nevšimla, ani keby tam tá cibuľa nebola vôbec. Ktovie. :) Možno keby boli dve vedľa seba na ochutnanie...jedna bez, jedna s...ktovie, či by som vedela povedať, čo kde chýba. :)

      Odstrániť

Ďakujem za návštevu, milé slovo a prajem príjemný čas. :)