piatok 25. júla 2014

Príspevok

tak trochu do zelena.
Práve vďaka tomu, že som u naďabila na roztomilú výmenu u Svetlušky, ktorá vyhlásila Zelenú výmenu. Vymieňať sa budú rastlinky živé a pretože je človek tvor tvorivý, tak aj neživé. :) Pre viac info treba mrknúť TU.

A aby som dala trochu zelene do príspevku, tak som dnes vyrazila podvečer s foťákom na záhradu. Po daždi. Tak všetko bolo také nejaké zelenšie. :)
Takto sa mi šplhajú fazule po plote:

Čo majú robiť, neborky, keď som im dala krátke paličky. :D
Pred popínavými sa za rozrastenou rukolou tesnia kríčkové fazule, v ktorých som prebodla pár slimejšov. Slizáci jedni! Na fazuľku mi budete chodiť? Chachááááá!!! Sa uvidí! :D

A konečne sa moje paradajkové pole trochu rozrastá. Síce veľkosť vonkajších nedosahuje veľkosť tých skleníkových, ale zdá sa, že budeme mať paradajkyyy. Jupíííííííí. :D

No a keď ste si všimli na paradajkovej fotke ružičkový kel, ako sa mu v opevnení celkom darí (hoci som aj tam našla slizáka), tak sa pokojne pohoršite na tejto fotke:

Toľko mi totiž tí slizáci slimejši nechali. A ak je to aj dielom niekoho iného, tak má šťastie, že o ňom neviem. Dnes som lietala po záhrada ozbrojená nožom a prepichovala jedna radosť. Fuj, fuj, fuj. Hnusia sa mi. Budem mať zlé sny. :D
Niektorí domáci si však vstúpili do svedomia a snažia sa nás nezlostiť. Napríklad žerú iba suchú stravu:


A niektorí uväznení vyhlásili hladovku za lepšie podmienky pre všetkých. Slimáci celého sveta, pripojte sa. (Budú sa všetci záhradníci tešiť, ak sa to stane. :D)

No a ešte sa vrátim k paradajkovej radosti. Aj na parapete sa nám sparadajkovatieva. Aha.

A tak mám otázku. U všetkých druhov paradajok sa otrhávajú tie bočné vetvičky??? A otázka číslo dva. Ak neodtrhnem (bo som si nevšimla a už je tam kvet a ľúto mi je), tak sa paradajkám menej darí rásť???

No a ráno som sa zobudila a čo to počujem??? Šuchoty, trepoty, pleskoty. Po skúsenosti s myšami som bola trochu vyplašená, ale napokon som zistila, že je to len motýľ. Nejako k nám zablúdil cez ventilačku. Abo sme vari mali v izbe kuklu??



Kvetinku dnešný deň zmohol takto:

A ja sa k nej asi idem pomaly pridať. Dobrú noc a pekný víkend vám prajeM.



10 komentárov:

  1. Tý brďo, ty ti to teda ožrali, slizouni jedni! A fazole oni mají rádi .... no vlastně žerou skoro všechno:-))) Mě taky skoro všechny fazole zblajzli, a asi je taky dám příští rok k plotu, rostou fakt vysoko a ani mě tyčky nestačí:-))) Jé a koukám, že šneky máš dobře vychované, když jsou jen na suchou stravu:-)))
    U rajčat se boční větvičky otrhávají u všech tyčkových rajčat, u keříčkových rajčat ne. A když nějaký přehlédneš nic se neděje, ono to dozraje. I já mám pár přehlédnutých výhonků co už začaly kvést, a taky už se mi je nechtělo utrhnout:-)))
    Jo a koncem srpna všechny rajčata zaštípni, aby už netvořily nové květy a zelené plody tak měly šanci dozrát:-)
    Jé, a Květinka Ti pěkně roste, asi jí pilně zaléváš:-)))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemôžem súhlasiť. Prosím pekne, plevel nežerú! :D
      K tým fazuliam asi toľko, že im ani plot nestačí. Ale čo som chcela. Keď som videla u krstného tie paličiská siahajúce do neba, hneď som si pomyslela s uchechtnutím na tie svoje paličôčky. Kam sa hrabem. :)
      Dík za radu s paradajkami. Nebola som si istá, či sa to líši od jednej odrody k druhej, abo iba tyčka vs kríček abo ani to.

      Odstrániť
  2. ti slimáci to je fakt hrůza, mně zničili komplet ty nové lupiny a o dýni pořád bojuju ;(
    Přesto se ti to krásně zelená! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. JJ. Síce pre mňa sú lupiny iba lupy po vašom :D, ale chápem, že to bude asi nejaká zeleňokvetnatá rastlina. Držím palce, nech vyhráš bitku o dyňu!

      Odstrániť
  3. Slimáci nam taky pěkně pijiou krev..... nebo spíš žerou zahradu. Letos nemrzlo, tak jich je moc

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to zlé. Ale u nás asi nie až tak ... 300 ks som ich ešte nenazbierala ako niektorí píšu. (je však pravda, že nemám veľa času na hľadanie :D)

      Odstrániť
  4. Taky ty potvory slimácký hubím jak se dá, tuhle jsem jednoho píchla vylezlo z něj něco a plazil se dál, tak to už jsem byla úplně hotová :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je nechutné...ako v americkom filme :D hrdina roztrieľaný na rešeto a vstane a ide a zachráni svet :D

      Odstrániť
  5. Maji, to je krásný příspěvek, děkuji za podporu akce. Zahrádku máš moc pěknou, blahopřeji a nejvíc ze všeho se mi líbí Květinka, takové se žádná jiná nevyrovná ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemáš za čo. Bude to veselá akcia.
      A ďakujeme. :)

      Odstrániť

Ďakujem za návštevu, milé slovo a prajem príjemný čas. :)