utorok 1. júla 2014

(Ne)Dokončený stolík

z minulého príspevku je už v užívaní.
Po fotení bol umiestnený do spálne a udomácnila sa na ňom nočná lampička. N
Po fotení bol stolík umiestnený do spálne a udomácnila sa na ňom nočná lampička. No asi tam nevydrží veľmi dlho, lebo nespĺňa moje predstavy, že z postele bez nejakého komplikovaného manévrovania mojou osobou budem schopná tú lampičku vypnúť. Je totiž dosť nízky a neviem tak dolu zalomiť ruku. :)
´Dlho som sa rozhodovala, aký motív naň nalepím. Nakoniec vyhrali rozkvitnuté vetvičky. A keby sa niekomu zdalo, že jedna vetvička je svetlejšia...tak sa mu to nezdá. :) Nalepila som servítku z rubovej strany...a prosím pekne, naschvál. :) Hodilo sa mi to.
Síce som si celkový výsledok predstavovala trochu inak, ale aj tak som spokojná. Už len preto, že som si našla na to čas a dokopala sa k tomu.
A prečo je nedokončený? Na servítke sú ešte ornamenty tenkou striebornou linkou. Keby som zohnala striebornú fixku, tak by som niečo podobné chcela aj na stolíku. Aby tie čiarky, ktoré ostali viditeľné (na fotke toho vidieť len málo), neboli považované za chybu.

Minulý týždeň sa niesol v zbieraní ríbezlí. Namrazila som dva sáčky čiernych ríbezlí a pojedli sme nejaké aj len tak. Biele s trstinovým cukrom a čierne takto:

Mňami mňam. Tučný tvaroh s vanilkovým cukrom, pár piškót a ríbezle. Nabudúce by som ten tvaroh asi nariedila s kyslou smotanou.

No a v garáži pri hľadaní spacáku som vyhrabala pokrývku na gauč do obývačky.

Bude slúžiť aj ako prikrývka, keby to na ňom niekto zalomil. :) Ale asi len na teplé letné dni, lebo podľa mňa hreje dosť málo.

Dnes som zase o trošku pokročila so svojím komplikovaným projektom. Ale ako som písala minule, bude o ňom viac, až keď bude hotový. ... trochu napínania nezaškodí, nie? :D Bála som sa, či ho vôbec dokončím. Ale dnes tomu asi svitlo na lepšie zajtrajšky a možno to bude aj do konca prázdnin. :D Nie, nie je to nič extra veľké, ale...pre mňa príšerne komplikované a musím veľa premýšľať + furt vymyslím niečo lepšie - aspoň sa mi to tak po objavení novej myšlienky zdá. :))) (Niekedy si však iba viac skomplikujem život. :D)

Majte krásne letné dni.

6 komentárov:

  1. Pěkný stolík Majo:-)
    Rybíz už taky sbíráme, ale černý ještě černý není:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem.
      Žeby som tie ríbezle pozbierala predčasne?? :D

      Odstrániť
  2. stolek je parádní! už bych ho tak nechala - ta "nestejnost" se m líbí ;)
    černý rybíz jsem líná "upravovat" - jím ho jen tak z keříku :))
    a na projekt jsem moc zvědavá..... ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem.
      To ja by som pojedla viac mravcov ako ríbezlí. :D

      Odstrániť
  3. Woooou stolik je krásny, aj keď mne sa veľmi páčil aj v predošlom príspevku bez tej servítky, ale navadí tak je zaujímavejší :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu, milé slovo a prajem príjemný čas. :)