streda 25. júna 2014

Dnešný oneskorený obed

sa niesol najmä v zelenej farbe.
Na záhrade som utrhla rukolu (pánečku, tá má ale grády..nie je taká ledajaká ako z obchodu), pár lístkov špenátu (zopár preto, že veľa padlo za obeť vlasti...kupodivu, rukolou slimejši pohrdli...možno je na nich príliš pikantná a možno je to len druhý chod, keď dôjde šalát a špenát :D), šalát (nejaký nám dobráci slimáci nechali), trošku tymiánu a oregána.

Zelené som natrhala, zmiešala s na kúsky nakrájanou uhorkou a pridala plátky krvavej pečene. :D

Žartujem, je to pečená cvikla nakrájaná na plátky. Celé som to pokvapkala olivovým olejom a posypala soľou. Ešte pred pridaním dressingu som ochutnala plátok cvikly namočenej v oleji. Mňamka sama o sebe!!! Kto nepozná, nech skúsi. Už dávno som piekla cviklu a dnes som na jedných stránkach znovuobjavila recepis ale s vylepšením o olivový olej. Skúste, neobanujete. Je to časovo nenáročné na prípravu, ale náročné na čas. Pečie sa totiž po umytí v alobale zhruba 2 hodiny pri 220°C. Potom sa už len ošúpe, nakrája na plátky, postrieka olejom, posype soľou a peprom a ... hoduje. :)
Pôžitok zo skvelej chuti mi kazila len pripečená rozpečená bageta. No to mám zato, že nedávam pozor na čas! :)
Dobré chute vám prajem.

A síce stolček z nedávneho príspevku nie je hotový, pustila som sa do čohosi nového. Teda...jednu vec radšej ukážem, až keď bude hotová, ak ovšem niekedy bude. Ale tú druhú ukážem.

Schne farba navrchu. Síce som ju nenatrela príliš úhľadne, lenže neviem ako to urobiť. Ja som sa fakt snažila. No márne. Vidieť šmuhy. Som s tým zmierená. Veď nevadí. Beztak bude slúžiť ako stolík pod lampičku ku posteli. Ten momentálny nočný stolík je totiž primalý na mobil, hrnček s vodou, rôzne krémy (jeden už skončil v posteli, aby bol po ruke a jednak preto, aby som ho v noci náhodou nezhodila) a prípadnú fľašku na dokrmovanie). Len neviem, ako budem natierať ten nedokončený stolík, aby to dobre vyzeralo. :(

Majte sa pekne.

4 komentáre:

  1. Majo to budete zdraví, tolik zeleného:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. řepu vyzkouším! měla bych prý kvuli hemoglobinu nebo tak něčemu :))
    retro stoleček je 1*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No...ja som mu len natrela vrchnú dosku. :) Pokračovanie nabudúce.
      Dúfam, že Ti cvikla bude chutiť. Ale najmä dúfam, že bude chutiť mužovi, aby som ju mohla robiť častejšie. Ak nie, budem musieť vylepšiť recepis o nejaké to mäso. :D

      Odstrániť

Ďakujem za návštevu, milé slovo a prajem príjemný čas. :)