štvrtok 20. marca 2014

Svoje

kulinárske slasti nechám na neskôr na extra príspevok a teraz prispejem iba pár fotkami z našej rozkvitnutej záhrady, ktorá našťastie si žije aj bez našeho zásahu. Nanešťastie si tam žije aj burina, ale som s tým momentálne zmierená, že to nezlepším v blízkej budúcnosti.










Posledná snežienka, ktorá sa má ešte k svetu.


Fialové už odkvitajú.

Keďže som sa už naučila rozoznávať fialky, nedecimovala som ich pri svojom zúrivom pletí a tak nám pekne zakvitli na viacerých miestach.


A niečo z kuchynského parapetu. Phalaenopsis, či slovensky lišajovec (fuj, aký názov :D) - no proste bude to orchidea, ktorú som už v podstate pred časom odpísala, keď mi odkvitla. Na jednom liste som totiž objavila nejaké dva fliačky, ktoré som považovala za nejakého škodcu. Tak som ich vyďubla nožíkom (nič lepšie mi nenapadlo :D) a list po čase začal chradnúť. No a keď už som toho chradnutia mala po krk, odrezala som ho. A neviem, či pri tom rezaní, alebo až ooooveľa neskôr som si všimla, že mi spomedzi listov rastú nielen nové lístky, ale aj výhonok. O-la-lá! Žeby nám šla znovu kvitnúť? Tešila som sa a dúfala. Púčiky sa mi zväčšovali takmer pred očami. Ale mala som malú dušičku, lebo som prednedávnom čítala, ako komusi vyrástli tiež púčiky a .. potom nič. Dačo sa pokazilo a púčiky nevykvitli, ale uschli či čo. Našťastie sa tento katastrofický scenár neuskutočnil a prvý kvietok už kontroluje situáciu na dvore. :) (Len kvôli odfoteniu som ho pootočila.)

Tak to je z našich kvetín momentálne všetko. Pozerala som však, že asi budú aj nejaké narcisy, no a tulipány? O tie sa nebojím. Ak nepríde nejaký mráz, tak budeme mať zase pretulipánované. Dokonca nám nakočovali aj do bylinkovej hriadky...cestovatelia! Nechápem, ako sa tam dostali. Myslela som, že sa rozmožujú len cibuľkami, ale začínam o tom pochybovať. :)))




3 komentáre:

  1. krásné - obávám se, že my nic podobného na zahradě nemáme, ale možná bych taky měla vyrazit na obhlídku ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jojo, pěkně ti to tam roste:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem veľmi pekne. My na tom zásluhu nemáme. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu, milé slovo a prajem príjemný čas. :)